Šuhajdy
Šuhajdy
INGREDIENCIE:
2 dl mlieka,
300 g kryštálového cukru,
30 g kakaa,
50 g sušeného plnotučného mlieka,
200 g masla,
2 – 3 lyžice rumu,
postrúhaný kokos,
zomleté oriešky,
višne v liehu,
hrozienka,
100 g stuženého pokrmového tuku,
200 g tmavej a 50 g svetlej čokolády na varenie
1. Z mlieka, cukru, kakaa a zo sušeného mlieka uvaríme kašičku, ešte do horúcej pridáme maslo a rum , dobre vymiešame a rozdelíme na 4 časti. Do každej časti osobitne zamiešame postrúhaný kokos, zomleté oriešky, višne v liehu a hrozienka.
2.Stužený pokrmový tuk a obidva druhy čokolády roztopíme na miernom ohni. Teplú čokoládovú zmes ponalievame malou lyžičkou do hlbších foriem z dezertu a dáme do chladničky stuhnúť. Potom ju prikryjeme pripravenou plnkou, zalejeme čokoládovou zmesou a opäť necháme stuhnúť.
3.Hotové šuhajdy povkladáme do papierových košíčkov.